• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

ÇAĞDAŞ VE MODERN SANAT ESERLERİ MÜZAYEDESİ

Eserleri Nişantaşı'ndaki Galerimizde 

Müzayede Öncesi Görebilirsiniz

  • Kategori: Tablo
Lot: 103 » Tablo

Devrim Erbil (1937-)

Tuval Üzerine Yağlı Boya, 2008 Tarihli, İmzalı
''İstanbul Manzarası''
130x130cm

Devrim Erbil 1937 yılında doğdu, hayatının ilk dönemlerini Balıkesir’ de geçiren sanatçı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Akademisine girerek sanat hayatına devam etmiştir. Burada Bedri Rahmi atölyesine katılmış ve anadoludan etkilenmiştir.
Aynı üniversitede daha sonra profesörlülük yapmıştır. Müzelerde ve üniversitelerde aktif rol oynamış olan sanatçı, yazılar yazmış, öğrenciler yetiştirmiş, atölyeler kurmuştur. Sanat hayatının yanı sıra Türk Sanatını geliştirip ileriye taşımak için çalışmalar yapan Devrim Erbil, Devlet Sanatçısı Nişanına sahiptir.

Detaylar
Lot: 105 » Tablo

Eren Eyüboğlu (1907-1988)

Tuval Üzerine Yağlı Boya, İmzalı
149x155 cm
Eren Eyüboğlu’ndan BaşYapıt Niteliğinde Şiirsel Bir Eser.
( Bu Eser Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Eren Eyüboğlu Kitabında Yer Almaktadır.)

İlk çalışmalarına ortaöğretim yıllarında özel resim dersleri alalarak başladı. Romanya Güzel Sanatlar Akademisi’nde resim öğrenimi gördü. 1929 yılında okulu bitirdikten sonra Paris’e gitti. Dört yıl boyunca Julian Akademisi’nde Andre Lhote’un öğrencisi oldu. Bu sürede Monet ve Cezanne’nın eserlerini inceledi. Onlardan röprodüksiyon çalıştı. 1930 yılında Paris’te tanıştığı kendisi gibi resim sanatçısı olan Bedri Rahmi ile 1936 yılında evlenerek İstanbul’a döndü.

İlk kişisel sergisini 1941’de Istanbul’da açtı. Resim sanatı yanında seramik ile de ilgilendi. Sanat yaşamının başlarında Lhote estetiğinin etkisi altında inşacı/konstrüktif bir anlayışı ön planda tutan sanatçı, daha sonra Bedri Rahmi’nin etkisiyle daha renkçi ve yöresel bir resim anlayışına yöneldi. Bu anlayışa yönelmekle birlikte, biçimin hacim etkisini ve kompozisyona genel kimliğini kazandıran yapısal yorumunu da göz ardı etmedi ve giderek Türk kadın figürlerinin gruplar halinde işlendiği, kendine özgü bir biçem oluşturdu.

Detaylar
Lot: 109 » Tablo

Orhan Peker (1927-1978)

Tuval Üzerine Yağlı Boya, İmzalı
''Soyut Kompozisyon''
83x85 cm

1927 Trabzon doğumlu olan sanatçı lise öğrenimine kadar yaşadığı Trabzon'dan, İstanbul'daki Avusturya Lisesi'nde okumak için ayrılmıştır. Daha sonra eğitimine İstanbul Güzel Sanatlar Üniversitesinde devam etmiştir.  Akademideki eğitimi süresinde Bedri Rahminin atölyesinde sonrada Fransa'da eğitim görmüştür.

Figüratif resimler yapan sanatçının eserlerinde anadolu sembolleri sıklıkla izleyicisinin karşısına çıkar. Resimlerinde kuş, ayçiçeği, köylüler ve eşyalara sıklıkla rastlarız.Peker nesnelerin dünya üzerindeki varlığından çok kağıt üzerinde kendi üslübuyla varlığına önem vermiştir. Bu anlayışıyla Türk resminde eksprestyonist üslüp özelliklerini en çok taşıyan sanatçılardan biri olmuştur. 

Onlar Grubunun kurucularındandır.

Detaylar
Lot: 110 » Tablo

Yalçın Gökçebağ (1961-)

Tuval Üzerine Yağlı Boya, 2022 Tarihli, İmzalı
''Kar Peyzajı''
100x100 cm

Yalçın Gökçebağ 1944’de Denizli’de doğdu. Gazi Eğitim Enstitüsü, Resim iş Bölümü’nde öğrenim gördü. Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Güzel Sanatlar Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Saf ve şiirsel bir doğa kavramı üzerinde geliştirdiği resimleri, pastoral içerikli kır yaşamının görüntülerini konu alır. Yerel resim beğenisine bağlı kuşağın üyeleri arasında, içtenlik dozu yüksek tutulmuş bir anlayışı temsil etmektedir. Sanat eğitimi almış olmasına rağmen, naif bir ressam olan Yalçın Gökçebağ resimlerinde Anadolu görüntülerini ve yaşantısını, doğayı ve doğa içinde süren yaşamı bir nakış gibi işlemektedir. Yaşamını ve çalışmalarını İstanbul ve Ankara’da sürdürmektedir.

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 5
sonraki