Basquiat'in 'Warrior' Eseri 19 Milyon Dolara Sotheby's de

Amerikan resminin temsilcilerinden sayılan Basquiat 1960 yılında Brookly'in de doğdu. Grafitiyle sanat hayatına atılan sanatçı figürlerini  New York'a yayarak hatrı sayılır bir ün kazanmıştır. Dışavurumcu tarzı, afro amerikan primitif  figürleriyle eserlerini yaparken toplum eleştiriside sunmaktadır. Larry Gagosian, Andy Warhol, Madonna gibi bir çok ünlü isimle kurduğu yakın sanat ilişkileriyle, döneminin en önemli isimleri arasında yerini almıştır. Sothebys’de Japon koleksiyoncu Yusaku Maezawa tarafından 110,5 milyon dolara satın alınan İsimsiz (1982) adlı yapıtı müzayedede Amerikalı bir sanatçı için ödenen en yüksek meblağa rekorunu elinde tutmaktadır.

Bu kasımda sanatçıya ait 'Savaşçı' eseri Sotheby's Hong Kong'da sanat severlere sunulucak. 9 Ocak'da yapılacak müzayedede eserin 19.2 milyon- 25.7 milyon dolar arasında bir rakama satılması bekleniyor. Sanatçının benzer bir teması daha önce 41.7 milyon dolara Christie's Hong Kong'da satılmıştır.

Eser sanatçının daha önce sıklıkla çalıştığı savaşçı figürlerinden biridir.Eserde kırmızı kaslı savaşçı elinde tahta kılıcıyla zafer kazanmış bir şekilde durmaktadır. Daha önce aynı eser 2004 yılında New York'da Tony Shafrazi Galeri tarafından yapılan Picasso-Bacon-Basquiat sergisinde sergilenmiştir. Sanatçıyı betimlerken ''Şair, müzisyen, büyük boks şampiyonu'' kelimeleri kullanılmaktadır.